Bezig met laden...

Prothethiek omvat alles wat te maken heeft met vervangers van de klassieke tanden, gaande van kronen, bruggen, partiële protheses tot totale protheses.
In alle keuzes gaan we steeds voor de meest comfortabele, stevige en esthetische oplossing in overleg met de patiënt.

Vaste prothetiek

Wanneer er een tand zodanig is aangetast dat een gewone vulling niet meer voldoet kan er over deze een kroon worden geplaatst. Hiermee wordt de oorspronkelijke vorm en functie van een tand hersteld.

Als er één of meerdere tanden ontbreken, kan een brug voor vervanging zorgen. De brug zit vast op twee of meerdere pijlertanden aan weerszijden van de open ruimte - deze tanden zullen de brug dragen.
Een kroon, facet of brug kan ook gemaakt worden om louter esthetische redenen wanneer men niet tevreden is over de kleur of de vorm van de tand.

Grotere werken vragen *wax-up mock-up en digitale smile design om het eindresultaat zo goed mogelijk te voorspellen en te benaderen.

Uitneembare prothetiek

Behalve door middel van vaste prothetische vervangingen, kunnen tanden ook door een uitneembare plaat- of frameprothese worden vervangen. Deze oplossing is minder duur maar ook minder comfortabel. Toch kan de uitneembare prothese in vele gevallen nog steeds een meer dan tevredenstellende oplossing bieden.
Deze protheses kunnen ook worden gecombineerd met vast prothetisch werk om een stabieler eindresultaat te bekomen.

  • met attachementen
  • een prothese die vastklikt op eigen wortels
  • overkappingsprothese met implantaten