Bezig met laden...

Problemen die te maken hebben met ontstoken en bloedend tandvlees en loszittende tanden.

Parodontologie is de leer van de steunweefsels van de tanden en kiezen: het kaakbot, het tandvlees en het parodontale ligament. De parodontologie legt zich neer op het behandelen van gingivitis (= ontsteking van het tandvlees) en parodontitis en het corrigeren van defecten na genezing hiervan.

Parodontitis is een ontsteking van het tandvlees en het onderliggende bot die leidt tot verlies van het steunweefsel rond de tand. Daardoor komen de tanden los te zitten. De behandeling bestaat uit het onder controle krijgen én houden van de ontsteking.

Regelmatige opvolging is van het grootste belang!

*Tandsteen is een verharde laag tandplak. Het uit zich meestal als een gele of bruine kleur op de tanden. De tandsteen kan ook op of onder de tandvleesrand gaan zitten waardoor het tandvlees geïrriteerd kan raken. Er kan ook onderscheid gemaakt worden tussen supragingivaal tandsteen dat boven het tandvlees op de tand of kies zit en subgingivaal tandsteen dat een stukje onder het tandvlees zit. Als tandsteen niet meer door grondige gebitsreiniging verwijderd kan worden, kan scaling & rootplaning, het chirurgisch verwijderen van tandsteen onder het tandvlees een uitweg bieden.