Bezig met laden...

Perfectie in esthetische tandheelkunde!

Niet iedereen is van nature gezegend met perfecte tanden. De esthetische tandheelkunde zorgt ervoor dat een gezond en mooi gebit nu wel binnen ieders bereik ligt. U kan bij ons uw uitstraling perfectioneren als het over kleine of grotere onvolmaaktheden gaat. We zorgen steeds voor een oplossing op maat. 

Esthetische tandheelkunde is heel complex en verschillende technieken kunnen gebruikt worden: van vullingsmaterialen die direct in de mond worden vervaardigd (composiet vullingen) tot porseleinen restauraties die met behulp van de tandtechnieken is gemaakt. (facetten, inlays en onlays) 

  • Porseleinen facetten (ook wel veneers en facings genoemd) kunnen tanden en kiezen die schuin staan, te kort of te klein zijn, afgebroken zijn, een onregelmatig oppervlak hebben of verkleurd zijn op verschillende manieren esthetisch worden gecorrigeerd. Deze zijn gemaakt van tandheelkundig porselein dat zeer sterk op natuurlijk tandweefsel lijkt - een soort kunstglazuur. Wanneer een tand of kies al te sterk beschadigd is of al voorzien is van grote vullingen, zijn facings geen haalbare kaart. In dat geval komt eerder een kroon, en bij meerdere tanden of kiezen een brug, in aanmerking.
  • Porseleinen inlays en onlays zijn een esthetisch alternatief voor gewone alamgaamvullingen in kiezen. Deze duurzame oplossing geeft de kies zijn vroegere stevigheid en natuurlijke uitzien terug. Soms zijn kleine correcties voldoende, soms echter zijn uitgebreide behandelingen noodzakelijk om zowel kleur, vorm als stand van de tanden te veranderen. Er wordt altijd gestreefd naar een natuurlijk ogend resultaat, waarbij de tanden harmonieus passen in de glimlach van een tevreden patiënt.

Bleaching

Iedreen streeft naar een witte glimlach. Maar naarmate de leeftijd stijgt, kan het gebit echter donkerder gaan worden. De kleur van je tanden wordt evenwel genetisch bepaald. Ook het regelmatig drinken van koffie, thee, rode wijn, frisdrank en roken kan voor verkleuring zorgen.

Voor het bleken kan u kiezen uit twee bleekmethoden:

In-office bleaching

Dit gebeurt in de stoel gedurende een sessie van ongeveer 1,5 uur. Tijdens het bleken wordt het bleekproduct versterkt met behulp van een licht. Hierdoor wordt het product nog meer in de tanden geïnfiltreerd.

Thuisbleken

Thuisbleken gebeurt met behulp van bleeklepels die worden afgedrukt op maat van uw tanden. Met de bleeklepels krijgt u ook een gel mee naar huis. Deze brengt u aan op de binnenzijde van de bleeklepel en plaatst u gedurende 4 tot 6 uur in de mond. De behandeling duurt 2 tot 3 dagen ( of meer, naargelang het gewenste resultaat).

Bleachen tijdens de zwangerschap wordt afgeraden.

Nazorg

Gedurende en net na de behandeling, vermijdt u best coloranten zoals; koffie, tabak, rode wijn, tomatensap/ saus, ... Deze infiltreren zich makkelijk in uw tandglazuur en zorgen voor een minder effectieve behandeling.